Solidaritet eller egoism?

Vänsterpartiet vill ha ett samhälle där vi tar gemensamt ansvar för allas rätt till arbete, för ekonomisk trygghet när vi inte kan arbeta, för lika rätt till vård och omsorg samt för rätten till utbildning och återkommande utbildning/omskolning vid arbetslöshet. Under de senaste knappt fyra åren med alliansregeringen har ett annat samhälle växt fram. Sköt dig själv och ”skit” i andra!


A-kassan och sjukförsäkringen har kraftigt försämrats vilket lett till att många arbetslösa arbetare fått sin inkomst halverad och att många långtidssjukskrivna förlorat sin sjukpenning. Nu har alliansen mage att påstå, att de i detta val satsar på jobben. Det sa de ju för fyra år sen. Vad hände? Jättehög arbetslöshet (25 %) bland ungdomar, vår framtid, i åldern 15 till 24 år. Vad erbjuder man då? Jo privata alternativ och försäkringar för de som har råd att betala.

Detta är en mycket slug och medveten strategi i syfte att krossa fackföreningarna och hålla lönerna nere. Hjärnan bakom allt Moderaterna eller det nya Arbetarpartiet. Va då Arbetarparti? När stod de på barrikaderna under nittonhundratalet då arbetarna lämpade för semester, 8 timmars arbetsdag, arbetsfria lördagar mm. Moderaterna eller det nya Arbetarpartiet eller som de hette på den tiden Högerpartiet motarbetade alla förbättringsförslag för vanliga arbetare.

Nej! Det nya Arbetarpartiet är ett rent Högerparti i fårakläder. Sanningen illustreras lättats på detta sätt, under alliansregerings tid har en höginkomsttagare med förmögenhet och flott villa på Lidingö fått 100 000 kr mer och en arbetslös industriarbetare har fått 25 000 kr mindre. Till den som redan har skall varda givet.

Vänsterpartiet Hallstahammar genom Reijo Tarkka

Det här inlägget postades i Debattartiklar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *