Låt tågen stanna i Strömsholm!

Trafikverket håller i dagarna på att utreda den cirka fem mil långa järnvägssträckan mellan Västerås och Eskilstuna. Ändamålet är att skapa bättre förutsättning för pendling mellan orterna. Detta kan ske genom ökad punktlighet, kortare restid, tätare turer och fler stopp på små orter som ligger mellan de två städerna.

I Hallstahammars kommun finns orten Strömsholm, med cirka 600 boende. Strömsholm har en relativt ung befolkning med många barn, ungdomar och förvärvsarbetande. Att bo i Strömsholm och åka tåg till och från jobbet i stan och att som ung studerande på ett smidigt sätt åka till och från Mälardalens högskola är viktigt.

Intresset för att åka kollektivt är stort redan i dag och kan antas bli ännu större, då Strömsholm är en ort i utveckling med ökad turism och där det planeras för ytterligare villabebyggelse.

Dessutom finns på orten Ridsportens hus med ett stort antal anställda och ett av Sveriges största djursjukhus med en stor personalstab, praktiserande högskolestuderande och konferenser/utbildningar.

Ett av trafikverkets utredningsförslag är att låta tåget Västerås-Eskilstuna stanna i Strömsholm. Detta förslag innebär bland annat ökad säkerhet då flera plankorsningar efter sträckan byggs bort och att pendlingstiden, trots stoppet i Strömsholm, minskar från 33 till 28 minuter.

Vänsterpartiet i Hallstahammar tror på en bättre miljö, ett bättre boende och bättre livskvalitet i kommunen genom ett tågstopp i Strömsholm!

ANNIKA ELOFSSON (V) HALLSTAHAMMAR

Det här inlägget postades i okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *