S+V: Alla cyklister är lika viktiga

Vår melodi är att man ska kunna cykla säkert genom hela Hallstahammars kommun, från norr till söder. Om Kolbäck eller Strömsholm är rätt ände att börja bygga cykelvägen i beror nog på vem man talar med.

Det är beklagligt att statens ansvar för cykelvägar längs länsvägarna tycks ha försvunnit med den borgerliga regering som nu styr vårt land. Trafikverkets budget för cykelvägar i Västmanland är tyvärr nedprutad till några få kilometer för hela länet.

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet har för kommunens räkning sagt sig villiga att medfinansiera cykelväg sträckorna Erikslund–Kolbäck och Kolbäck–Strömsholm, (som tidigare skulle ha finansierats med statliga pengar) för att projekten ska komma igång så fort som möjligt.

Trafikverket har kvar ansvaret för projektering och byggnation. Kommunen har förmånen att vara med och betala. Trafikverket har i samtal meddelat att förstudie (första stadiet i projekteringen) är gjord för sträckningen Kolbäck– Strömsholm. Projektering är beräknad till 2012, byggstart 2013.

För sträckningen Eriksberg–Kolbäck finns ännu ingen förstudie eller plan gjord. I samtalen har vi framfört vår önskan om att även denna sträckning projekteras så fort som möjligt.

I budget för 2011–2013 har Socialdemokraterna och Vänsterpartiet öronmärkt pengar för medfinansieringen av gång och cykelvägarna. Så fort Trafikverket är redo ställer vi upp med medfinansieringen för att påskynda byggandet av denna efterlängtade cykelväg genom hela vår kommun. För oss är alla cyklister lika viktiga oavsett var de bor.

Catarina Pettersson (S)
Anna Maria Andersson Romlid (V)
Hallstahammar

Det här inlägget postades i okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *