Så är då valet över ….

… och den röda majoriteten fortsätter att bygga framtidens Hallstahammar.

Vänsterpartiet behåller sina fyra mandat i fullmäktige men har fått en stärkt samarbetspartner i socialdemokraterna som gjorde ett rekordval. Vi gratulerar dem, och funderar förstås över hur vi skall kunna få del av framgångarna eftersom vi gör det mesta tillsammans. Politiken i Hallstahammar byggs upp från grunden i de regelbundet återkommande ordförandeträffarna (ordförande och vice ordförande i nämnder och styrelser). Vid träffarna diskuteras vilka frågor som skall föras fram och vilka beslut som skall föreslås till nämnderna och kommunfullmäktige. När det behövs så sker en fördjupad diskussion om politikens utformning mellan (S) och (V)-företrädarna. Som regel kommer vi bra överens, även om det bland tar litet tid att hitta en gemensam ståndpunk.

Vänsterpartiet har nu både några nya och nygamla företrädare i fullmäktige och nämnder och vi är glada över att ha kunnat presentera några yngre personer som vill vara aktiva i politiken.

För att alla skulle få arbeta med de frågor som ligger dem närmast om hjärtat så skulle vi ha behövt litet fler platser – dvs. fler röster från väljarna. Valberedningsarbetet pågår och i november blir det klart vem som skall sköta vad.

I slutet av oktober firar vi det fortsatta samarbetet med (S) genom att delta i deras segerfest.

Vi är inte så många som socialdemokraterna, men vi är minst lika stolta och glada över att kunna medverka i att skapa ” Det goda livet i storstadens närhet”

Det här inlägget postades i okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *